tisdag, februari 20, 2007

Göteborg v 8

Så här års börjar de utåtriktade aktiviteterna ta fart i Göteborg. Mötena och evenemangen är i full gång under mars-maj, för att sedan gå i dvala under sommartiden. Allting vaknar upp sakta men säkert till liv igen inför bokmässan och hösten.

De kommande dagarna händer en hel del kul som jag inte vill missa:

På onsdag kl 18 är det premiär för Café Underjorden med filmvisning, mys och samtal på kulturhuset Underjorden i Gamlestan (hemsidan är under konstruktion).
ABF:s Medietrappan håller samtidigt en debatt om ”Bloggen - Narcissism, hot eller demokratiförstärkare?”, med bl a Ali Esbati (Jag har alltid svårt att hitta i deras hemsida. Detaljerad information finns under fliken Medietrappan längst upp i sidan. Tipstack till Martin och GFT!).
Tyvärr går det inte att gå på båda.

På torsdag kl 18 börjar Café Asyl på Folkets hus i Hammarkullen. Det är ett möte med Kalle Larsson om flyktingpolitiken under alliansregeringen.

Fredag: HeldagsseminariumVärldskulturmuseet om den nya asylprocessen, på kvällen smygstartar Atalantes 20-årsjubileum och Club Clandestino har spelning och fest.

På lördag blir det årsmöte för Ingen Människa är Illegal i Göteborg och tillhörande fest på kvällen.

_______________

Andra bloggar om: Göteborg, evenemang, Underjorden
____________________________________________________

3 kommentarer:

Charlotte W sa...

Hm, "narcissism, hot eller demokratiförstärkare"... Alla tre kanske? Men varför ska vi bloggare alltid skämmas för vår eventuella narcissism, borde inte ALLA skribenter, även betalda sådana och professionella författare också bli beskyllda för narcissism egentligen? Om rätt ska vara rätt. För de blandar också ofta in sig själva, de har bild-bylines etc. De får gott om bekräftelse. T o m pengar!

Masoud sa...

Precis! Nu när eliten förlorat monopolet över det här börjar man prata om det i psykoanalytiska termer.

Sedan hur mycket den här avmonopoliseringen betyder för den stora allmänheten är en annan fråga. Att publicera på nätet är som att vifta med sin lapp bakom fönstret hemma sa journalisten Dan Josefsson en gång. Det var ju några år sedan men det tål att tänkas på.

Jag har kunderas stycke om grafomani i "Skrattets och glömskans bok" i ett inlägg som också är intressant i sammanhanget: http://nadjva.wordpress.com/2005/07/04/vi-ar-alla-grafomaner/

Charlotte W sa...

"Var och en lider nämligen av att gå under ohörd och obemärkt i det likgiltiga kosmos och vill därför i tid förvandla sig själv till ordens kosmos."
Ja, precis.

"När en gång (och det blir snart) författaren vaknar i alla människor, då blir det den allmänna dövhetens och oförståelsens dagar."
Hm. Dystert.